Till kurser/kurspaket med start i oktober är ansökningsperioden 25/8-15/9, sista kompletteringsdag 22/9 och antagningen görs i vecka 40. Kursstart 14/10.
Efter att första antagningen är gjord kommer kurser och kurspaket, där det finns platser kvar, att öppnas för ansökan.
Tänk på att avbrott från kurser/kurspaket som du är antagen till ger dig låg prio nästa gång du söker till Komvux Malmö och du riskerar att bli utan plats.
Gällande kurspaket så gäller låg prio även om du genomfört hela paketet och söker nya kurspaket.
Information om prio
Viktigt om validering

Inom Komvux Malmö går validering till så att man ansöker om att få gå en utbildning (kurspaket) inom det yrkesområde man har kunskap om/vill validera inom. Har du kunskaper inom kurserna som ingår i kurspaketet kan dina kunskaper valideras och din totala utbildningstid blir då kortare.

Läs mer på Validering
Om du vill höja ditt betyg i kurs som du har godkänt betyg i eller få betyg i en kurs du inte har läst tidigare kan du läsa in kursen på egen hand och göra en prövning.
Du gör ingen ansökan via ansökningswebben utan på:
Prövning
  • Vem kan söka?

    Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har ett slutbetyg, examensbevis eller studiebevis från gymnasieskolan. Är du skriven i annan kommun ansöker du via vår hemsida men lämnar din ansökan till Komvux i din hemkommun.

    Frågor & Svar

  • Vad kan jag läsa?

    Vi erbjuder ett brett urval av kurser på grundläggande och gymnasienivå. Du kan också läsa en yrkesutbildning inom ett flertal område.